Hund fundet død i varm bil
Overskriften vi alle frygter og ryster på hovedet af.

År efter år læser vi om hunde, der omkommer i varme biler - bliver vi da aldrig klogere?
Senest stod denne artikel at læse i Ekstrabladet, skrevet af Jan Søgaard:

En hund døde i eftermiddag i en varm bil i Hvidovre

Selvom vinduet står på klem kan varmen i bilen stige til 80 grader og slå hunden ihjel. (Foto: Anders Brohus)

Sådan redder du hunden

Hvis hunden skal reddes:

Har en hund fået hedeslag, skal den straks bæres i skygge og nedkøles. Det sker bedst ved at lægge nogle våde håndkæder på hundens mave og inderlår, hvor pelsen et tyndest. Der må også meget gerne lægges våde håndklæder over hundens hoved og resten af hunden. Kuldslået vand er bedre end iskoldt vand, fordi iskoldt vand kan få blodkarrene til at trække sig sammen.

Ring til politiet eller Falck:

Dyrenes Beskyttelse har en aftale med Falck, hvor de betaler dem for at redde dyr, der er i nød. Kontakt derfor Falck eller politiet

Du må handle i nødværge:

Vurderer du, at hunden vil dø, inden Falck eller politiet vil kunne nå frem, må du selv skaffe dig adgang til bilen. Der vil være tale om, at du handler i nødværge.

Begræns skaderne:

Det er vigtigt, at du skaffer dig adgang til bilen på mindst ødelæggende vis. Det betyder, at du knuser den mindste rude for at komme ind og gør det så skånsomt som muligt.

Skaf vidner:

Vælger du med magt at skaffe dig adgang til bilen, vil du kunne få et erstatningskrav for skaderne på bilen. I den situation vil det være dit ord mod ejeren af bilens, at hunden var i livsfare. Skaf dig derfor vidner, der kan bekræfte, at hunden var døden nær.

Anmeld ejeren til politiet

Vælger du selv at befri hunden, bør du stadig kontakte politiet, da der vil blive tale om en dyreværnssag. Det betyder, at ejeren af hunden kan blive straffet for at vanrøgte den.

En hund døde i eftermiddag i en ophedet bil på Byvej i Hvidovre.

Da Falcks dyreambulance kom frem, kunne redderen blot konstatere, at hunden var død.

- Vi fik en melding kl. 14.47 om en hund, der var låst inde i en varm bil. 10 minutter senere var redderen fremme samtidigt med, at hundens ejer kom og låste bilen op. Redderen konstaterede, at hunden var død og Københavns Vestegns politi blev tilkaldt.

Det oplyser Jeppe Ilkjær fra Falcks informationstjeneste.

Vagtchefen hos politiet Johnny Bonde bekræfter, at politiet er ved at tale med hunde-ejeren.

- Vi er ved at aflevere hunden på Landbohøjskolen, hvor dødsårsagen skal undersøges, så vi kan få be- eller afkræftet mistanken om, at hunden er død af dehydrering.

Politiet kan endnu ikke oplyse, hvor lang tid hunden har været i bilen.

Gode råd fra Dansk Kennel Klub
Vibeke Knudsen, Dansk Kennel Klub, siger:

-Temperaturen i en bil stiger meget, meget hurtigt – også selv om vinduerne er på klem og bilen står i skygge. Man må indstille sig på, at et besøg i butikscentret ikke lige klares på 10 minutter, men lynhurtigt strækker sig over en halv time, og dét kan meget vel være fatalt for hunden.

- Solen flytter sig hurtigere, end man tror og bilen bliver derfor ikke ved med at stå i skygge. Og samtidig skal man huske, at hunden kun kan afgive varme via tungen og poterne. Hunde kan ikke svede varmen ud på samme måde som mennesker, siger Vibeke Knudsen.

En god tommelfingerregel er, at man simpelthen ikke skal efterlade hunden i bilen i sommerhalvåret, med mindre man holder i en parkeringskælder.

Sørg for at have en stor flaske med vand og et håndklæde med i bilen, når du medbringer hund. Så du kan forebygge et hedeslag hos hunden, hvis du f.eks. bliver fanget lang tid i en bilkø, hvor temperaturen stiger faretruende, siger Vibeke Knudsen.



Kilde: http://ekstrabladet.dk/112/article1373220.ece#ixzz0t6vwvQlb